Dani Vranice, Ljubo Barnjak 18.06-19.06.2022.godine

Planinarski pohod „Čičkovom stazom po Majevici“
7. June 2022.
U Masnoj Luci- Blidinje održan 23.Memorijal Ivica Plazonić
19. July 2022.

Dani Vranice, Ljubo Barnjak 18.06-19.06.2022.godine

Dvadeseto po redu planinarenje poznato pod nazivom „Dani Vranice – Ljubo Barnjak“ obilježava se i ove godine. Organizatori događaja i ovog su puta Udruga planinara „Raduša“, a sam program će biti održan 18. i 19. Lipnja.

Udruga je pripremila bogat program te poziva sve zainteresirane da se priključe i upotpune ovaj već tradicionalni događaj. U subotu, 18. lipnja, od 10:00h kreće pješačenje od sela Ždrimaca do pl. doma Radovina. Osim samog osiguravanja prenoćišta postavljanjem kamp naselja i paljenjem logorske  vatre, kako bi ispunili dan, organizirano je i sudjelovanje u igrama. Za sve one sportskog duha, a i one kojima je cilj zabaviti se Udruga predstavlja natjecanje u starim sportovima. Nakon natjecanja bit će moguće proslaviti uz glazbu i ples, dok za one kojima ostane još energije, kasni sati su namijenjeni za noćni uspon na Nadkrstac.

Nakon prvog dana zagrijavanja, u nedjelju, 19. lipnja, kreće se planinarske u  ture: teška tura pl. dom Radovina – Dobroška Vranica dužina ture cc 18km, te tura na vrhove iznad 2000 m n/v. U popodnevnim satima pri povratku s tura osiguran je obrok od Udruge. 

Osigurajte slobodan vikend i odvažite se na još jedno planinarenje koje će kao uvijek biti popraćeno dobrim društvom, zabavom i rekreacijom. Radujemo se Vašem sudjelovanju kako bi zajedno uživali u ljepotama naših planinskih vrhova i proveli vikend na drugačiji način i van svakodnevnice.

Vidimo se!

//]]>