Godinu dana uspješnog rada PD TIM Busovača

Orlova stina – aktivno planinarsko društvo iz Tomislavgrada
7. March 2017.
Završen alpinistički tečaj u organizaciji PSHB
6. April 2017.

Godinu dana uspješnog rada PD TIM Busovača

Planinarsko društvo “TIM” Busovača proteklih dana obilježilo je godinu dana postojanja i uspješnog rada.

U proteklom periodu, ovo društvo je realiziralo velik broj različitih projekata vezanih za popularizaciju i razvoj planinarstva te očuvanje prirodne sredine. Afirmacija zdravog života, očuvanje prirodnog okoliša, promocija planinarstva i prirodnih ljepota Busovače i Bosne i Hercegovine, osnivački su motivi PD “TIM” koje danas zauzima značajnu ulogu u društvenom životu Busovače.

U proteklih godinu dana postojanja, ali i godinama prije, članovi društva su utabali i obilježili brojne planinarske i izletničke staze i prirodne toponime na prostoru naše općine, ukazali na brojne ekološke probleme, aktivno sudjelovali u brojnim akcijama za zaštitu prirode, provodili edukativne akcije i doprinosili razvoju ekološke svijesti u našem društvu.

Kruna dosadašnjeg rada društva, prema riječima predsjednika Ivana Kune, bila bi svakako adaptacija planinarskog doma na Peskoj:

“Ovaj projekt je već u fazi realizacije. Urađeno je dosta posla i očekuje se da Busovača, a s tim i naše društvo, uskoro dobije mogućnost za adaptaciju i uređenje modernog planinarskog doma koji će služiti za druženje planinara, svih drugih društava i udruga, promociju zdravog života i ekoloških vrijednosti”, kazao je predsjednik Kuna.

Uspješna godišnjica postojanja društva obilježena je prigodnom zabavom prošlog tjedna. Na istoj se okupio velik broj planinara, članova PD TIM Busovača, ali i članova planinarskih društava iz susjednih gradova.

//]]>