HPD Prenj 1933: Izlet za građanstvo na Poljičku planinu kod Omiša

U nedjelju Treća listopadska tura, u organizaciji PD “Guča Gora”
9. October 2019.
Novi projekt HPD “Rama”
9. October 2019.

HPD Prenj 1933: Izlet za građanstvo na Poljičku planinu kod Omiša

HPD Prenj 1933 Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar, organizira izlet za građanstvo na Poljičku planinu kod Omiša (RH).

Ove jeseni vodimo vas stazama iznad Omiša na Poljičku planinu. Početak naše staze je u samom gradu odakle se kamenom stazom uz potok između kamenih grdosija penjemo do malog, ali izuzetno živog sela Naklice, gdje ćemo napraviti kratki predah.

Odatle ćemo prošetati na stijene Komorjaka s kojih se pružaju veličanstveni vidici na kanjon Cetine, stari grad Omiš, Omišku Dinaru i naravno more. S Komorjaka se ponovno vraćamo u selo te produžavamo dalje i spuštamo se do potoka, a zatim se opet lagano penjemo do grebena Poljičke planine na kojemu se nalazi crkvica Gospe Snježne i odakle puca divan vidik na greben Mosora s jedne, te more i priobalje s druge strane. Uživat ćemo u mirisu mora i krša promatrati Mosor, gledati more i galebove, družiti se s primorskim vjetrovima. Nakon toga silazimo i na kraju, naravno, pijemo kavicu uz more. Staza nije tehnički ni fizički zahtjevna, a izuzetno je ugodna oku i duši. Svi ste dobro došli!

  • POLAZAK: nedjelja 20.10.2019. u 6h ispred stadiona Zrinjskog odakle polazi autobus.
  • POVRATAK: u večernjim satima istog dana.
  • POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, naočale za sunce, presvlak. Ponijeti hranu za jedan dan (ubaciti koju voćku i čokoladicu) i najmanje 1l vode.

Cijena izleta je 30KM za članove planinarskih društava, a 35KM za ostale.

Prijave i informacije voditelju izleta Danijelu na broj 063/363-607.

Uplata akontacije od 20KM najdalje do srijede, 16.10.2019. godine, na sastanku društva HPD Prenj 1933 (u prostorijama HGSS-a) kod Mostarke u 20:00 sati.

NAPOMENA:
Sudionici izleta su obavezni pridržavati se uputa vodiča. Sudjelovanje na izletu je na osobnu odgovornost. Vodiči zadržavaju pravo izmjene plana izleta i programa prema postojećim uvjetima na terenu, te vremenskim prilikama zadržavaju pravo promjene rute ili otkazivanja ture u slučaju loše vremenske prognoze. Obvezno ponijeti važeće putne isprave!

//]]>