HPD Rama u organizaciji 20. obljetnice PSHB

Prenjska kapa
29. June 2015.
Skup planinara Masna Luka – memorijal Ivica Plazonić
18. July 2015.

HPD Rama u organizaciji 20. obljetnice PSHB

Skupina entuzijasta i zaljubljenika u planine i prirodu, 2011. godine službeno je osnovala planinarsko društvo koje je u četiri godine postojanja i djelovanja napravilo dosta toga u smislu promocije Rame kao planinarskog i izletničkog odredišta, ali i konkretno na terenu: markiranje brojnih planinarskih staza, zaštita povijesnih lokacija i spomenika, prikupljanje podataka pomoću GPS tehnologije koji su, dijelom već odavno, na raspolaganju mnogima.

Iako je najmlađe planinarsko društvo u Planinarskom savezu Herceg Bosne, svojim radom i aktivnostima spada među najaktivnije i to je već odavno prepoznato.

Cijeneći rad HPD-a “Rama” i njegov doprinos razvoju i promociji planinarstva, PSHB na zadnjoj skupštini održanoj u Vitezu, društvu je povjerio organiziranje obilježavanja dvadeset godina postojanja i djelovanja Planinarskog saveza Herceg Bosne koje će se 19. rujna održati na prostorima planine Raduša.

Uz brojne planinare iz svih planinarskih društava koja su članovi Saveza, već su se najavili gosti iz Planinarskog saveza RS i Planinarskog saveza FBiH. Također, na obilježavanju ove obljetnice svoj dolazak najavili su predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza, HGSS-a, kao i brojna društva iz Hrvatske. Ova obljetnica doprinijet će da se veliki broj planinarskih društava i planinara barem malim dijelom upozna s Ramom i onim što ona može ponuditi.

Budući da je svoj dolazak najavio veliki broj ljudi, već sada su započele pripreme oko organizacije ove obljetnice. Na HPD-u “Rama” je veliki posao, ali i prilika da ponovno pokaže tradicionalno gostoprimstvo što je prije nekoliko dana još jednom potvrđeno kaad su u goste primili planinarska društva iz Hrvatske. Ne sumnjamo da će tako opet biti!

//]]>