HPD Vitez: Doček Nove godine i Prvosiječanjski uspon

Memorijalni uspon kroz Brinu u čast pokojnom Ivanu Jukiću Ikeli
3. January 2020.
HPD „Vitez“: 10. Noćno pješačenje Gradski trg Vitez – Bobaši – Zabrđe – Zaselje
14. January 2020.

HPD Vitez: Doček Nove godine i Prvosiječanjski uspon

Već tradicionalno, članovi HPD “Vitez” i njihovi prijatelji u Planinarskom domu Zaselje, i ove su godine dočekali Novu godinu.

Nakon zabave, pjesme i plesa do ranih jutarnjih sati, uslijedio je kratki odmor, kako bi se ispoštovala tradicija, duga već 16 godina – Prvosiječanjski uspon na Zabrđe.

Tempo hodanja je bio lagan, jednostavno se uživali u šetnji, disanju punim plućima i prepričavanju događanja od prethodne noći.
Na Zabrđu je dobri domaćin i član HPD “Vitez”, Vlado Rajković, pripremio pravu gozbu. Na stolu se našao čaj, kuhano vino, pivo, ali i gastro delicije, kojim se dvadesetak planinara okrijepilo i pripremilo za povratak.
Po povratku u Planinarski dom, još malo druženja, pjesme i kraj prvog druženja u 2020. godini.

Inače, doček Nove godine u Zaselju tradicionalno je zabavan i rasplesan. Nakon zajedničke večere, planinari su uživali uz pjesmu i ples, s posebnim naglaskom na uvijek zabavan rulet ples.

Nešto prije polnoći, u peki je naložena vatra, oko koje su se okupili planinari u svojim crvenim jaknama i kapicama. Novu godinu su, uz najbolje želje, dočekali i proslavili uz vatromet i šampanjac!

//]]>