HPD Vitez: Nezaboravno druženje i nesvakidašnje ljepote

Planinarenje – sve veća strast Novotravničana
10. June 2020.
SUFINANCIRANJE TROŠKOVA IZRADE I ODRŽAVANJA PLANINARSKIH PUTOVA
13. June 2020.

HPD Vitez: Nezaboravno druženje i nesvakidašnje ljepote

Proteklog vikenda 23 planinara, članova HPD “Vitez”, doživjeli su pravu vodenu priču.

S domaćinima i vodičima iz PED Komotin Jajce, Ljiljanom i Ivom Ladan, posjetili su puno toga. Evo njihove priče…

Prvo smo bili na poznatom izletištu “Balkana” kod Mrkonjić Grada, a potom se uputili do još jednog nesvakidašnjeg izletišta “Zelenkovac”, popili kavu, upoznali neobičnog slikara i vlasnika Boru. Put nas je dalje vodio preko Barača i sela Pecka do prelijepih izvora rijeke Sana. Da čovjek ne povjeruje! Iz pećine odjednom izvire cijela rijeka. E, takva je Sana. U povratku nailazimo na poznato domaće lice, našu Milku, čestu posjetiteljicu Zaselja. Obvezna kava i pivo kod domaćina Milke i Zorana- Zoke.

Idemo dalje do izvora rijeke Pljeve-Plive. Koliko bogatstva vode na jednom mjestu! Izvori, a odmah stvaraju rijeku, bistru- hladnu u prelijepom krajoliku. Tako blizu, tako lijepa, a za mnoge još uvijek nepoznanica. Pa, zar ima ovako nešto kod nas? Ima, ima.

Ni tu nije kraj vodenoj priči. Odemo dalje na “janjske otoke”. I opet raskoš sedrenih barijera, slapova, brzaka. Prolazimo kroz privatne vrtove, voćnjake, ali to domaćinima ne smeta, vrlo su srdačni.

Vodenu priču smo završili na ribnjaku u Šipovu, u restoranu “Pašter”. Uz popularne cijene i dobru ponudu našli smo okrijepu u hrani i piću.

Na kraju, još jedanput hvala strpljivim vodičima Ljilji i Ivi i do neki drugi put!

//]]>