HPD “Vitez”: Obilježen Dan viteških planinara

Deveta obljetnica osnivanja HPD “Rama”
3. June 2020.
HPD “Rama”: Markiranje staze Dive Grabovčeve
3. June 2020.

HPD “Vitez”: Obilježen Dan viteških planinara

Druga po redu Mini viteška obilaznica-transverzala organizirana je u povodu Dana viteških planinara, koji su na taj način ove godine obilježili 65. rođendan!

Iako ova tura, s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, nije posebno oglašavana niti najavljivana, ipak se okupilo tridesetak planinara iz slavljeničkog HPD “Vitez” i prijatelja iz PD “Paklarske stijene” Travnik i PD “TIM” Busovača.

Okupljanje je tradicionalno počelo na Plandovu od 7,30 do 8,00 sati, a dobri i vrijedni domaćini, obitelji Bošnjak i Grebenar sudionike su dočekali, kao i prošle godine, “seljačkim doručkom”, vrućom pogačom, svinjskom mašću, solju, šećerom, mladim lukom i, naravno, nekoliko vrsta rakija i likera.

Nakon zajedničkog fotografiranja, nešto iza 8 sati, krenulo se na turu preko Kalvarije, Velikog Mošunja, Huma, Koritnjaka, Raščevca da bi se nešto prije 11,30 stiglo do najviše točke na maršuti, Gradina 969 mnv.

Tu je napravljena nešto duža stanka kako bi se nešto pojelo i popilo, jer je planinare čekao put preko Luka Brize do Planinarskog doma na Velikoj Ravni i dalje prema Zaselju.

Razvidno je bilo da su se planinari zaželjeli hodanja, ali isto tako i druženja, razgovora, šale i smijeha.
U Zaselju je sudionike 2. Viteške mini transferzale čekao “odbor za doček”, koji je za ručak pripremio tradicionalni planinarski grah.

//]]>