HPD “Vitez” prigodno obilježilo uspjehe svojih članova

Motorima se popeli na Hajdučka vrata i oštetili prsten
25. September 2019.
PS H-B: Počeo Ljetni alpinistički tečaj
2. October 2019.

HPD “Vitez” prigodno obilježilo uspjehe svojih članova

HPD „Vitez“ iz Viteza društvo je koje se može pohvaliti brojnim uspjesima, a sinoć su pripremili prigodni program, kojim su proslavili uspjehe svoja četiri člana. Naime, radi se o planinarima, koji su u proteklom razdoblju uspješno izveli uspon na Krov Europe.

Prvi od njih, Anto Bošnjak, učinio je to još davne 2001. godine; potom je 2014. njegov uspjeh ponovio Vlado Ivišić, te 2018. Nenad Rajić. Nenad se nije zaustavio na Mont Blancu (4.810 m n/v), nego je ove godine uspio popeti se i na Elbrus (5.642 m n/v). Samo dvadesetak dana poslije njega, na Elbrus se popeo i Anto Toljušić.

Kako se radi o vrijednim i istaknutim članovima HPD „Vitez“, koji svoje Društvo i svoj grad na ovaj način promoviraju diljem Europe, HPD „Vitez“ je odlučio prigodno im zahvaliti na tome.

Tako su sinoć, u ambijentu Planinarskog doma u Zaselju, organizirali večer, kojom su proslavljeni njihovi planinarski i alpinistički uspjesi, odnosno, kako je više puta istaknuto, proslaviti planinarenje kao stil života!

Nakon uvodnih riječi predsjednice HPD „Vitez“ Dragane Sivonjić, predsjednika PD „Kuk“ Novi Travnik Mire Blaža i predsjednika Planinarskog saveza Herceg-Bosne, četvorici iskusnih planinara uručene su plakete, a potom je uslijedila video prezentacija uspona na Mont Blanc i Elbrus.

Uz zakusku i zdravicu, druženje je potrajalo do dugo u noć, a slavljenike je ugodno iznenadila i torta s planinarskim motivima, rad Slastičarne Central iz Viteza.

U znak zahvalnosti, četvorica članova HPD „Vitez“ svom su matičnom Društvu poklonili i fotografije, na kojima su prikazani njihovi, do sad, najveći planinarski usponi!

//]]>