HPD “Vitez” s prijateljima obilježio Međunarodni dan planina

Božo Skopljaković iz PD “Kuk” Novi Travnik ispunio Challenge 2000+
10. December 2018.
HPD Pločno: Obilježen Međunarodini dan planina usponom na Radovanj
11. December 2018.

HPD “Vitez” s prijateljima obilježio Međunarodni dan planina

U povodu Međunarodnog dana planina, 11. prosinca, HPD “Vitez” jučer je organizirao jako lijepu i ugodnu, petosatnu planinarsku turu na relaciji Plandovo – Mali Mošunj – Kalvarija – Gradina – Raščevac – Zaselje.

S polazišne točke Plandova u Mošunju krenulo je 23 planinara, a članovima HPD “Vitez” pridružili su se i planinarski prijatelji iz PD “TIM” Busovača, PD “Paklarske stijene” Travnik i UP “Raduša” Uskoplje.
Na koti Gradina, na nadmorskoj visini od 969 metara, sudionike ovog planinarskog pohoda dočekalo je ugodno iznenađenje i okrjepa, koju su organizirali članovi HPED “Gradina 969” ispred svoje planinarske kuće.

Nakon gotovo jednosatnog zadržavanja na Gradini, planinari su krenuli ka konačnom odredištu, Planinarskom domu HPD-a “Vitez” u Zaselju, gdje su domari pripremili topli čaj i grah za sve sudionike.

I ovom aktivnošću HPD “Vitez” se dolazuje kao jedno od najorganiziranijih društava na području općine Vitez, ali i šire. Samo u proteklih petnaestak dana viteški su planinari sudjelovali u akciji kićenja bora na središnjem gradskom trgu u Vitezu, manifestaciji Gastro advent u Šantićima, a svoje sudjelovanje s kuhanim vinom i drugim delicijama najavljuju i u okviru manifestacije “Božić u Vitezu” 14. i 15. prosinca.

//]]>