Ivo Marković Čaki novi predsjednik PD “Granaš” Brčko

Završena ekspedicija “Aconcagua 2019.”
21. February 2019.
PD “TIM” Busovača: Održan 4. Memorijal “Miro Vujica”
25. February 2019.

Ivo Marković Čaki novi predsjednik PD “Granaš” Brčko

Jučer je održana Izborna i izvještajna Skupština PD “Granaš”, Brčko distrikt.

Zbog iskazane želje da netko drugi od istaknutih članova PD “Granaš” preuzme dužnost predsjednika, Zvonko Josić se zahvalio nazočnima na Skupštini na povjerenju koje su mu članovi iskazivali u dva mandata po četiri godine, a na mjesto predsjednika izabran je većinom glasova Ivo Marković – Čaki iz Boderišta.

Osim predsjednika, izabrani su i novi članovi Upravnog odbora PD “Granaš”: Franjo Tufekčić, Marinko Grgić-Šućo, Zvonko Zečević, Zvonko Josić-Gile, Mirko Zečević-Tadić i Filip Filipović koji je ujedno i novi/stari tajnik PD “Granaš”.

Podijeljene su i Diplome planinarskog Saveza Herceg-Bosne za ispenjane vrhove svjetskog velegorja Ivi Markoviću, Franji Tufekčiću i Mirku Zečeviću – Tadiću, te Zahvalnice za doprinos u izradi planinarskog dnevnika i sudjelovanje u foto-natječaju Filipu Filipović.

Novi predsjednik je ukratko predočio plan rada u tekućoj godini, koji će se bazirati najviše na dovršetku izgradnje i uređenja planinarskog doma Sveti Bernard i adrenalin parka, te organiziranim odlascima na skupove planinara Planinarskog Saveza Herceg-Bosne, skupove planinara u okruženju, ali i nastavku penjanja svjetskih vrhova kako bi zadržali status najaktivnijeg društva u okruženju.


Podsjetimo se, u protekloj 2018. i u ovoj godini zastava planinarskog društva“Granaš“ vijorila se na slijedećim vrhovima :
Anapurna base Camp- Himalaya, Huayana Potosi – Bolivija (6080 m Ande), Pico Austria – Bolivija (5320 m Ande), Nevado Mateo – Peru (5150 m- Ande), Winicunca – Peru (5030 m Ande), Elbrus – Rusija/Gruzija (5642 m Kavkaz), Island Peak – Nepal ( 6189 m Himalaya), Nangar Tsang – Nepal (5050 m – Himalaya) , Fünffingerspitze – Italija ( 2997 m – Dolomiti), Grossglockner – Austria (3798 – Alpe) i posljednji ispenjani vrh Aconcagua – Argentina (6962 m – Ande) ujedno i rekord PD „Granaš“.
Nakon usvajanja izvješća o radu, financijskih izvješća, izbora novog rukovodstva i planova u tekućoj godini, upriličen je i domjenak nakon Skupštine.

//]]>