Izlet za građanstvo na planinu Rilić iznad Gradca

Još manje od 2000 metara do vrha Aconcague
8. February 2019.
Planinarska sekcija OŠ “Vitez” u posjetu HPD “Vitez”
15. February 2019.

Izlet za građanstvo na planinu Rilić iznad Gradca

HPD Prenj 1933 Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira izlet za građanstvo na planinu Rilić iznad Gradca (HR) u nedjelju, 17.2.2019. god.

Pješački uspon kreće s magistralnog puta (na Makarskoj rivijeri), ispred benzinske crpke INA u Gradcu. Penjemo se do groblja sv. Ante iznad Gradca, i odatle kreće naša staza. To je lijepo građeni put koji vodi kroz šumu. Dalje, do prijevoja po serpentinama, vodi ugodna uzidana staza, kojom izlazimo na greben. Sa staze se pružaju fenomenalni vidici na more.

Uspon na vrh Sv. Ilija (773 mnv), koji nalazi se na brdu Grabovici, pruža odlične poglede na greben Rilića, na veliko prostranstvo Biokova, Zagoru, more i Baćinska jezera te na ušće Neretve, na poluotok Pelješac, otoke Korčulu, Mljet i Hvar…

Povratak je planiran stazom preko sv. Paškala (715 mnv) na čijem se vrhu nalazi ruševina kapele Sv. Paškala. Nakon toga silazimo i na kraju naravno pijemo kavicu uz more. Staza nije tehnički ni fizički zahtjevna, a izuzetno je ugodna oku i duši.
Svi ste dobro došli!

  • POLAZAK: nedjelja 17.2.2019. u 7h ispred stadiona Zrinjskog odakle polazi autobus, doći 15-tak minuta ranije kako bi se krenulo na vrijeme.
  • POVRATAK: u večernjim satima istog dana.
  • POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, naočale za sunce, presvlak. Ponijeti hranu za jedan dan (ubaciti koju voćku i čokoladicu) i najmanje 1,5 litar vode. Obvezno ponijeti važeće putne isprave.

Cijena izleta je 20 KM za članove planinarskih društava, a 25 KM za ostale. Cijena uključuje prijevoz do Gradca i nazad, troškove organizacije i vođenja izleta.
Kontakt osoba za prijave i informacije je voditelj izleta Danijel na broj 063/363-607.

Uplata akontacije od 15KM najkasnije do srijede, 13.2.2019. godine na sastanku društva HPD Prenj 1933 u prostorijama HGSS-a (Mostarka) u 20:00 sati. U slučaju odustajanja od izleta akontacija se ne vraća.

NAPOMENA:
Sudionici izleta su obavezni pridržavati se uputa vodiča. Sudjelovanje na izletu je na osobnu odgovornost. HPD Prenj 1933 Mostar i Stanica planinarskih vodiča Mostar zadržavaju pravo promjene rute ili otkazivanja ture u slučaju loše vremenske prognoze i/ili slabog interesa. Vodiči tijekom izleta zadržavaju pravo izmjene programa, plana izleta prema postojećim uvjetima na terenu, te vremenskim prilikama!

//]]>