Listopad na Klečkoj stini

Održana planinarska manifestacija “MOSTAR OUTDOOR”
21. October 2015.
Utemeljiteljska skupština Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine
1. November 2015.

Listopad na Klečkoj stini

Nakon hladnog i kišovitog perioda, napokon je došlo i ono pravo jesenje vrijeme. Toplo i sunčano listopadsko jutro jednostavno je pozivalo da se iziđe vani. Ovaj put, izbor je bila Klečka stina.

Nakon polusatne vožnje od Prozora prema Kućanima, pred očima se “ukazuje” prizor koji svaki put iznova ostavlja bez daha – Klečka stina, koja se kao stražar izdiže iznad Kućana, Klečkog polja i Kleka, ali i dominira cijelim istočnim dijelom općine.

Uspon je započeo s Kućana, laganim tempom, stazom markiranom prije godinu dana. Uz nekoliko kraćih odmora, bez velikog napora, savladan je uspon na Klečku stinu. Svaki planinar i bilo koji nenamjerni prolaznik ostane zatečen očaravajućim pogledom sa Stine, posebno kada je vidljivost dobra.

Najmlađi planinari bili su posebno oduševljeni pogledom i ogromnim stijenama po kojima su vješto skakutali. Rijetko se dogodi da na samom vrhu Klečke stine ne puše vjetar, ali ovaj put je bilo ugodno i toplo vrijeme koje su planinari iskoristili za okrijepu i fotografiranje. Nakon razgledavanja i fotografiranja, uslijedio je povratak do polazne točke. Po povratku na Kućane, svi sudionici uspona nisu krili zadovoljstvo odlično provedenim danom.

//]]>