LIVNO: Završeni XXIII. Dani planinara PS H-B

Ivan Pejić se popeo na najviši vrh Kamniških Alpi
5. August 2019.
ANTO TOLJUŠIĆ: Drugi Vitežanin na krovu Europe!
21. August 2019.

LIVNO: Završeni XXIII. Dani planinara PS H-B

Tristotinjak planinara iz četrdeset planinarskih društava iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Mađarske sudjelovalo je od 16. do 18.8.2019. godine na XXIII. Danima planinara Planinarskog saveza Herceg – Bosne.

Vrhunski domaćin ovoj tradicionalnoj planinarskoj manifestaciji bilo je PD „Cincar“ Livno, na lokalitetu Planinarskog doma Kruzi, na južnoj strani planine Cincar.

XXIII. Dane planinara PS H-B službeno je otvorio Dragan Radeljić, predsjednik PS H-B, nakon pozdravnih riječi predsjednika PD „Cincar“ Branka Kneževića, te prezentacije povijesti Društva Ive Čeke. Čestitke na organizaciji domaćinima je uputila i dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza Jadranka Čoklica.

Za vrijeme trodnevnog planinarskog druženja smjenjivali su se pohodi na vrh Cincar (2006 m n/v), pješačenje drugim dobro markiranim stazama, ali i sportska natjecanja, glazba i ples.

U okviru manifestacije, predstavljen je i Projekt Via Dinarica.

Također, održan je i sastanak predsjednika, odnosno predstavnika planinarskih društava, na kojem se, uz ostalo razgovaralo o aktualnostima u radu društava, te o domaćinima narednih Dana planinara.

Sudionicima Dana planinara PS H-B uručene su zahvalnice, a posebna je uručena najstarijem planinaru, 93-godišnjem Ivanu Karačiću, inače članu HPD „Prenj 1933 Mostar“.

Uz PD „Cincar“ Livno, koje je ovom prigodom proslavio i 90 godina postojanja, organizator XXIII. Dana planinara je i Planinarski savez Herceg – Bosne.

(PS H-B)

//]]>