Martinje u Kutjevu (7. i 8. 11. 2015.)

Jesen na Bioču i Volujku
4. November 2015.
Održana svečana Akademija povodom 20. godišnjice djelovanja Planinarskog saveza Herceg-Bosne
22. November 2015.

Martinje u Kutjevu (7. i 8. 11. 2015.)

Početak mjeseca studenog redovito je vezan za proslavu Martinja diljem krajeva u kojima postoji tradicija uzgajanja vinove loze i proizvodnje vina. Jedno od takvih mjesta svakako je Kutjevo, gradić koji je dom graševine. Tu se svake godine okupi na stotine planinara iz Hrvatske, BiH i Srbije koji uz domaćine iz HPD-a “Vidim” imaju priliku hodati po Parku prirode Papuk i Krndiji. Radi se o prekrasnim, šumovitim gorama po kojima je najljepše hodati upravo u ovo vrijeme kada su planinarske staze prekrivene raznobijnim lišćem.

Ove godine 36 planinara iz HPD “Vitez”, UP “Raduša” Uskoplje, UP “Tisovac” Busovača, PD “Paklarske stijene” Travnik, uživalo je u proslavi Martinja. Prvi dan organiziran je pohod iz Kutjeva do Dobre vode (601 m) i natrag u dužini od 11 kilometara i u trajanju od 4 sata, a navečer je uslijedila fešta na glavnom trgu uz pratnju tri tamburaška sastava.

Drugi dan boravka u Kutjevu bio je rezerviran za krštenje mošta (mladoga vina) u vinariji Ketović gdje je domaćin osigurao i ručak, te zabavu uz tamburaše.

U galeriji donosimo kako je to izgledalo

//]]>