Predstavljanje interaktivnog portala “Via Dinarica”

Međunarodni Mihovilski dan planinara
10. December 2015.
Planinari i speleolozi na Malom Vranu i kod Mijatove špilje
21. December 2015.

Predstavljanje interaktivnog portala “Via Dinarica”

Dinaridi su prava riznica dragulja rasutih po prostoru 6 zemalja, od Slovenije do Albanije: neistraženi, divlji i veličanstveni.

Gledano iz perspektive planinara i turista Via Dinarica je mreža planinarskih staza koje vaše korake mogu odvesti na najljepše vrhunce i na visove Dinarskog masiva s kojih možete promatrati more a zatim vas spustiti do usamljenih koliba punih mirisa domaće hrane, upoznati vas sa jednostavnim načinom življenja, sa starim zanatima i običajima, omogućiti vam da se osjećate dijelom prirode.Šire gledano, Via Dinarica je područje koje ima idealne perspektive za samoodrživi ekonomski razvoj. UNDP i USAID podržavaju razvoj i rast malih i obiteljskih poduzeća i obrta u cilju pokretanja novih poslova vezanih uz planinarski turizam. Na terenu vlada sve veća potražnja za planinarskim vodičima i instruktorima, pansionima i prenoćištima, gostionicama s lokalnom gastronomskom ponudom, proizvođačima autohtone hrane i pića, lokalnim autoprijevoznicima, itd.Kroz inicijativu Via Dinarica stvara se mreža ljudi koji će povezati cijelo područje, dati mu pozitivnu konotaciju i otvoriti vrata turistima u gorske krajeve.U srijedu uvečer imat ćemo priliku gledati film o inicijativi Via Dinarica nakon čega će nam promotivno biti predstavljen interaktivni portal Via Dinarice.

Stanica planinarskih vodiča Mostar i HPD Prenj 1933 pozivaju planinare i sve građane: – Nemojte propustiti priliku dobiti informacije iz prve ruke i u pravo vrijeme! Dobro nam došli!

Kada? – 23.12.20015. u 20h Gdje? – Mostar, zgrada Mostarka, prostorije HGSS-a   P.S., nakon događaja sve naše članove i goste pozivamo na druženje uz kuhano vino i mezu.

//]]>