Novogodišnji uspon na Vranicu

Izvještaj s Male noćne šetnje
14. December 2014.
5. memorijalni pohod kroz Brinu u čast pok. Ikele
10. January 2015.

Novogodišnji uspon na Vranicu

28.12.2014. godine, planirani Novogodišnji uspon na Vranicu protekao je u veselom i ugodnom ozračju, popraćen cjelodnevnim snijegom. 
Jedan dio ekipe koji su imali bolju opremu, odvažio se krenuti prema Nadkrstacu, a drugi dio isto tako odvažnih cura i momaka su preko Travničkih vrata došli iznad Prokoškog jezera.

Romantičan zimski ambijent, okićene jelke, snijeg koji je neprestano padao, vjetar dok igra se s lepršavim pahuljicama, i čudesni svijet iz bajki se na jedan dan pretočio u stvarnost. Većina nas koji su odrastali uz kultnu seriju Jelenko, proživljavalo je, svatko na svoj način, djetinjstvo prisjećajući se nekih dijelova s TV ekrana.

Na vrhu je pukla pjesma kako i priliči ovakvom događaju, a druženje do u noć nastavljeno je u lovačkom domu u Sebešiću uz pjesmu i kuhano vino.
Šta reći, ovakvi trenuci imaju posebno mjesto u našim životima. Ovo i je na neki način sažetak naših životnih putova na kojima se susrećemo s raznoraznim nedaćama, izazovima, padovima i usponima, ali i nagradom koja nas čeka na kraju puta. 

Tako je i ovaj dan služio kao svojevrsna priprava za Novu godinu (žrtva koju svatko od nas daje i teret koji nosimo do cilja, gdje iza sebe ostavljamo sve nedaće, poistovjećeno s naporom kad se uspinjemo na vrh, oduševljenje postignućem i olakšanje pri silasku), novo vrijeme i sretnije sutra.

//]]>