Održan 22. Memorijal Ivica Plazonić

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA I FILM PS HB “ KAD ČOVJEK POSTANE PLANINA”
18. July 2021.
Najava obilježavanja XXIV. Dana planinara Herceg- Bosne
20. July 2021.

Održan 22. Memorijal Ivica Plazonić

Proteklog vikenda 16.- 18.srpnja 2021.godine u Parku prirode Blidinje na prekrasnoj lokaciji Masna Luka održan  je 22. Memorijal Ivica Plazonić u spomen na preminuloga kaštelanskog planinara IVICU PLAZONIĆA , a okupio je veliki broj planinara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prema programu skupa domaćini iz HPD Pločno – Posušje i HPD Malačka – Kaštel Stari organizirali su tijekom subote uspone na Pločno. I dok su jedni osvajali vrh Čvrsnice ekipa  sastavljena od  speleoga iz Posušja,Tomislavgrada, Žepča i Gruda odlučila je zaviriti ispod površine zemlje u jame Zmijska Gromila,  Golubinka i Mijatovu Špilju. Posebnu čar ovom memorijalu dalo je i predstavljanje monografije i filma PS HB “ Kad čovjek postane planina” . Monografija i film PS HB  predstavljeni su u sklopu obilježavanja 25 godina od utemeljenja PS HB, a lokacija Masna Luka nije slučajno izabrana jer se uprvo na ovoj lokaciji 2018.godine rodila ideja o izradi monografije.

 Skup je počeo u petak okupljanjem u kampu u Masnoj Luci, a organizatori su se svojski potrudili oko same organizacije na čemu im treba odati priznanje jer je bila izvanredna. Tako su između ostaloga osigurali besplatne ručkove u subotu poslije uspona i nedjelju poslije svete mise.

//]]>