Održana skupština PS HB

PD Kuk uređuje svoje izletište
1. June 2015.
Planinarska škola – Planinarska ekipa
10. June 2015.

Održana skupština PS HB

Dana 5. lipnja 2015. godine u planinarskome domu u Zaselju u Vitezu održana je skupština Planinarskog saveza Herceg Bosne. Svim nazočnim obratili su se predsjednik Saveza Branko Bago, predsjednik skupštine Dragan Radeljić, te tajnik Miljenko Bošnjak.

Na dnevnom redu našlo se 12 točaka od kojih je najvažnija bila odluka o pristupanju našega Saveza u Planinarski savez Bosne i Hercegovine, odnosno krovni planinarski savez na razini cijele države.

Naime, ideja o formiranju jedinstvenog saveza na razini BiH postoji već 16 godina i sada se konačno došlo do trenutka da se to i realizira.

Svi nazočni upoznati su s nacrtom Statuta PS BiH, načinu funkcioniranja, odabiru upravnog, nadzornog odbora, te tajnika. Isto tako, naglašeno je da svi savezi zadržavaju svoj pravni subjektivitet, odnosno svaki od tri saveza i dalje nastavlja djelovati u svim svojim kapacitetima, a Krovni savez je zajednički interes kroz koji će se ostvarivati članstvo, odnosno prava i obveze u međunarodnim asocijacijama.

Nakon razmatranja svih točki, pristupilo se glasovanju o pristupanju PS HB u PS BiH, a odluka je jednoglasno prihvaćena, čime smo postali drugi savez nakon PS FBiH koji je odlučio pristupiti PS BiH.

Ostaje još da istu ovu odluku vrlo brzo donese i PS Republike Srpske čime će i službeno biti uspostavljen krovni planinarski savez na razini BiH.

//]]>