Održano 19. “Pješačenjem do zdravlja”

Izviješće sa Skupštine PS H-B i osvrt na dosadašnji rad
12. March 2018.
PD Granaš – Osvojen najviši vrh Europe
31. May 2018.

Održano 19. “Pješačenjem do zdravlja”

HPD “Vitez” i Ekološka udruga Kremenik iz Viteza i ove su godine organizirali tradicionalnu, devetnaestu po redu, akciju pod nazivom “Pješačenjem do zdravlja” a povodom Svjetskog dana planeta Zemlje i Dana općine Vitez.

Vrlo smo zadovoljni odzivom sudionika te kako je sve proteklo. Više od 300 sudionika je pješačilo, a u Zaselju je bilo gotovo 1000 osoba. Ove godine smo imali goste iz Sinja i Trilja, a svakako vrijedi izdvojiti i naše susjede planinare iz društava “Paklarske stijene” Travnik, “Kuk” Novi Travnik, zatim “Raduša” Uskoplje. Želim zahvaliti prije svega članovima našeg društva, ali i svim gostima i sudionicima što su pomogli da i ove godine sve bude besprijekorno”, kazala je Dragana Sivonjić, predsjednica HPD Vitez.

Akcija je organizirana u nedjelju, 22. travnja, a nakon polaska s gradskog trga u Vitezu, uslijedila je trasa pješačenja na dionici Vitez – Brizjak – planinarski dom u Zaselju.

Kod planinarskog doma u Zaselju organizirana su natjecanja u eko-kvizu, povlačenju konopa, skakanju u vrećama, nošenju jajeta u žlici… Najuspješniji sudionici su nagrađeni, kao i najmlađi, odnosno najstariji sudionik te najbrojnija obitelj. Ovoga puta to je bila obitelj Malić.

Prvi put su djeca mogla isprobati penjanje na umjetnoj stijeni, a puno zainteresiranih je bilo, čekalo se i do pola sata za dolazak na red. Prilikom pripreme i penjanja pomagali su im stručne osobe osposobljene za taj posao Anto Toljušić, Kristijan Rajković i Sanjin Zirdum.

Za sve sudionike članovi HPD Vitez osigurali su besplatan planinarski grah i čaj.

//]]>