Održano 8. noćno pješačenje u organizaciji HPD-a Vitez

Ispraćaj 2017. na Velikom Vranu
1. January 2018.
Izabran novi predsjednik HPD-a Vitez
4. February 2018.

Održano 8. noćno pješačenje u organizaciji HPD-a Vitez

Tradicionalno i ove godine već 8. po redu “Noćno pješačenje”u organizaciji HPD-a “Vitez” organizirano je u subotu navečer kada je s gradskog trga u Vitezu u 18 sati krenulo oko 350 sudionika na put dug 15 kilometara, s visinskom razlikom (Vitez – Zabrđe) od 750 metara.

Među sudionicima bilo je i osnovaca s roditeljima, cijelih obitelji ali i starijih sudionika. Sudjelovali su i busovački planinari, članovi PD “TIM” Busovača. Njih 30-ak je i ove godine podržalo hvale vrijedan projekt koji promovira zdravlje, zdrav način života, rekreaciju i ugodno druženje.

Na čelu s članovima HPD Vitez, sudionike je put vodio s gradskog trga, preko Bobaša i Zabrđa do planinarskog doma u Zaselju, gdje su sudionici stigli prije 23 sata. Nakon Zabrđa i okrjepe (čaj, kuhano vino, kuhani krumpiri…), okrjepa ih je čekala i na cilju pješačenja, u Zaselju, gdje je priređena i veselica, lijepo i veselo druženje koje je, bar za neke, potrajalo sve do zore.

A treba naglasiti da svake godine, bez obzira na vremenske (ne)prilike, ova akcija pobuđuje sve veću pozornost i podršku građana Viteza, ali i drugih susjednih gradova i općina.

//]]>