Orlova stina: Zimski uspon na Vran

PD “Vis” Žepče najavljuje “Zimu na Visu”
18. February 2019.
PD Paklarske stijene: Planinarska tura “Samo žene”
18. February 2019.

Orlova stina: Zimski uspon na Vran

Planinarsko društvo Orlova stina upriličilo je zimski uspon na Vran.

Ekipa od oko 70 planinara, pripadnika GSS službi i turno skijaša s područja Hercegovine i Dalmacija okupila se na sastanku u planinarskoj kući Orlove stine, a potom su krenuli u zajednički uspon od Hajdučkih vrelti (1227 m/nv m) prema vrhu Vran planineVelikom Vranu (2074 m/nv.)

Voditelj uspona, koji je potrajao oko tri sata, bio je predsjednik PD Orlova stina Ante Vukadin. Vrijeme ih je poslužilo, a snijeg je u dobrom stanju, visine od jednoga i pol do tri metra.

Prema dostupnim informacijama, na usponu na Vran, uz članove PD Orlova stina, sudjelovali su GSS HBŽ-a, PD Pločno – Posušje, HPD Ante Bedalov – Kaštel Kambelovac, HP Grabovica – Ploče, HPD Svilaja – Sinj te PD Jelinak – Trilj. Nadamo se da nikoga nismo izostavili!

Spomenuti uspon nije samo stvar aktivnosti naših planinara i GSS-ovaca. Ovime promiču zdrav život, turističke potencijale i ljepote našega zavičaja. I zato im hvala!

Po povratku ponovno su se okupili u planinarskoj kući, u okrijepi i razgovoru. A imali su zasigurno o čemu i pričati, jer kaže se da se pri svakome pohodu planini nauči nešto novo…

Dio atmosfere s ovoga uspona pogledajte u priloženoj fotogaleriji. Snimio ju je i poslao naš Prisojanin Ilija Babić. Hvala mu!

Tomislavcity

Fotogalerija: Ilija Babić 1 od 42

//]]>