PD „Granaš“ na Glavnoj skupštini i Sajmu Planinarskog saveza Austrije

PD KUK: Uspješno završena Opća planinarska škola
22. October 2019.
Uspješno završen Ljetni alpinistički tečaj
5. November 2019.

PD „Granaš“ na Glavnoj skupštini i Sajmu Planinarskog saveza Austrije

U austrijskom gradiću Schladmingu, u subotu 19.10.2019. godine, održana je Glavna skupština i Sajam Planinarskog saveza Austrije.

Na poziv domaćina, Tonija Streichera, predsjednika Alpenverein Schladming, sajmu su nazočili i predstavnici PD „Granaš“ iz Brčko distrikta.

U gradskoj hali na štandovima su bili prezentirani promidžbeni materijali planinarskih društava iz Austrije, Italije i BiH, gdje je PD „Granaš“ reklamirao prehrambene proizvode svoga kraja spravljene na tradicionalan način.

Osim prehrambenih proizvoda, prezentirani su i kapaciteti smještaja u Planinarskom domu Sveti Bernard, mogućnosti organizacije i realizacije planinarskih izleta i ekspedicija kako u brčanskom kraju, tako i diljem BiH.

Štand PD „Granaš“, uz prezentaciju i izvrsne domaće proizvode, bio je jedan od posjećenijih na sajmu, a vrhunsku reklamu dali su prijatelji iz Alpenverein Schladming uz obitelj Ante Salatovića, inače rodom iz Štrepaca, koja su čvrsta karika u povezivanju dva prijateljska društva.

Na svečanoj večeri nakon sajma, održanoj u Hotelu Erlebniswelt Stocker, u obližnjem mjestu Rohrmoos-Untertal, predstavnicima planinarskih društava Austrije obratio se domaćin Toni Streicher, koji je još jedanput, na poseban način predstavio nazočne članove, ali i uspjehe planinarskog društva „Granaš“ te ponudio suradnju s Planinarskim savezom Austrije.

Predsjednik Planinarskog saveza Austrije, Andreas Ermacora, u svome je obraćanju pohvalio suradnju, koju su ostvarila dva prijateljska društva, Alpenverein Schladming i PD „Granaš“ Brčko distrikt, a u izdvojenom razgovoru predložio i načine ostvarivanja konkretnije suradnje.

//]]>