PD “Kuk” najavljuje Transferzalu 2020. i druge zanimljive događaje

PD “Čičak” otkazao manifestaciju ,,Čičkovom stazom po Majevici”
4. June 2020.
Tečaj za markaciste
9. June 2020.

PD “Kuk” najavljuje Transferzalu 2020. i druge zanimljive događaje

I ove godine PD “Kuk” Novi Travnik planira organizirati planinarsku transferzalu koja počinje iz Lašvanske doline, pa preko obronaka Kruščićke planine se veže na istočne dijelove Vranice, spušta na Sebešić i do Novog Travnika.

Polazak iz Novog Travnika u jutarnjim satima do Gradskog trga u Vitezu 10.6.2020. godine odakle se u 8,00 sati planira pravcem:
Vitez, Kruščićka planina, Busovačke staje, Slapovi Kozice, Fojnica, Kozovgrad, Brusnica, Matorac, Zec, izvor Vrbasa, Šćit, Tikva, Sarajevska vrata, Vranica (Treskavica, vidikovac sa pogledom na Prokoško jezero, Krstac, Nadkrstac) Zlatan izvor, Sebešić, Skopine lokve, Krstac, Poljana i na kraju dom PD “Kuk” na Bučićkoj ravni.

Tura traje četiri dana s tri noćenja, ukupne dužine oko 130 kilometara.

Četvrtog dana 13.6. pridružujemo se sudionicima tradicionalnog pješačenja od Sebešića do Novog Travnika, a povodom Dana općine Novi Travnik.

Svi zainteresirani su dobro došli.

Kontakt osoba: Slobodan Lončarević 063/275-877

Osim najave Transferzale 2020., PD Kuk najavljuje i poziva sve zainteresirane planinare i ljubitelje prirode da im se pridruže i u ostalim aktivnostima…

Molimo sve sudionike da se zbog situacije s COVID-19 pridržavaju mjera i uputa Kriznog stožera, kako bismo svi skupa ostali zdravi i veseli.

//]]>