PD “KUK” Novi Travnik nastavlja radove na svome domu

Dani Cincara 2018. Planinarski dom Kruzi – Cincar 22. – 23. rujan 2018. godine
4. September 2018.
HPD Prenj 1933: Izlet za građanstvo na Lukomir selo “Ni na nebu, ni na zemlji”
4. September 2018.

PD “KUK” Novi Travnik nastavlja radove na svome domu

Planinarsko društvo “KUK” Novi Travnik svojim je dugogodišnjim djelovanjem uspjelo izgraditi infrastrukturu na lokalitetu Bučićke ravni, koja je pogodna za sportsko-rekreacijske aktivnosti, izletnički turizam, aktivni odmor, druženja, edukacijske sadržaje i slično.

Također, aktivnosti koje Društvo provodi su kompatibilne s ciljevima uže i šire društvene zajednice, jer je lokalitet Bučićka ravan mjesto s potencijalom u smislu razvoja lokalne zajednice, s obzirom na pristupne putove, blizinu gradske zone, položaj, sadržaje u okolini, iz čega svi mogu izvući korist.

Planinarenje i općenito boravak u prirodi i življenje s prirodom višestruko su korisne, a nastojanja i aktivnosti članova PD “KUK” Novi Travnik prepoznala je organizacija Via Dinarica, koja je, uz pomoć UNDP-a i USAID-a, osigurala inicijalna novčana sredstva za početak radova. Sredstva su Novotravničani implementirali na način da su sve poslove obavljali uz angažman svojih članova na radnim akcijama.

Aktivnosti, koje su poečele prošle godine, nastavljene su i ove, a PD “KUK”, za završetak planinarnih radova, očekuje i financijsku pomoć šire društvene zajednice.

//]]>