PD KUK: Novogodišnji uspon na Vranicu 2019.

HPD Sveti Duh
29. December 2019.
PD Guča Gora organizira Novogodišnju turu Galica – Planinarski dom Košare
30. December 2019.

PD KUK: Novogodišnji uspon na Vranicu 2019.

I ove godine, u organizaciji Planinarskog društva KUK Novi Travnik, 28.12.2019. godineodržan je tradicionalni Novogodišnji uspon Vranicu i to već 12. po redu.

Cijeli dan nas je pratio snijeg i u početnom dijelu uspona planina nam se pokazala u idiličnom svjetlu, sva zavodljiva, ogrnuta u snježni veo, mamila nas, zvala, a u završnici pokazala je svoju divlju stranu, razgoropadila se, prijetila, tutnjalo je na sve strane.

Jak vjetar, debeo minus, naoblaka, kao da nas je htjela naružiti što nismo dugo bili. Bez obzira na prethodno najavljenu lošu vremensku prognozu, na uspon je došlo 92, a na vrh Nadkrstac stiglo 55 planinara.

Na pohodu je sudjelovalo pet planinarskih društava iz Hrvatske: PD “Brodosplit” iz Splita, PU “Dinaridi” Split, PD “Jelinak” Trilj, PD “Mosor” Split, PD “Vrgorac” iz Vrgorca, a iz BiH je sudjelovalo 11 planinarskih društava: PD “TIM” iz Busovače, HPD “Vitez” iz Viteza, PD “Paklarske stijene” iz Travnika, PD “Vlašić” iz Travnika, HPD “Prenj 1933” iz Mostara, PD “Orlova stina” iz Tomislavgrada, PD “Cincar” iz Livna, PD “Kamešnica” iz Livna, UP “Raduša” iz Uskoplja, te UP “Vedro” iz Zenice.

Svim sudionicima zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i sudjelovanju u Novogodišnjem usponu na Vranicu 2019., našim članovima na organizaciji, požrtvovnosti i discipliniranosti u vođenju grupe, a posebna zahvala ljudima iz idiličnog planinskog naselja Sebešić, koji nas uvijek dočekuju s osmijehom i ustupaju svoje vrijeme i topli dom na korištenje.

Također, hvala svima na ustupljenim fotografijama koje ćemo koristiti u ovoj objavi. Vidimo se opet!

//]]>