PD “Orlova stina” Tomislavgrad organizira drugu Opću planinarsku školu

PD Paklarske stijene: Planinarska tura “Samo žene”
18. February 2019.
Završena ekspedicija “Aconcagua 2019.”
21. February 2019.

PD “Orlova stina” Tomislavgrad organizira drugu Opću planinarsku školu

Planinarsko društvo “Orlova stina” Tomislavgrad organizira drugu po redu Opću planinarsku školu, koja će omogućiti polaznicima da steknu znanja i vještine potrebne za uspješno i sigurno planinarenje.

Opća planinarska škola osnovni je oblik obrazovanja planinara. Polaznici stječu znanja o kretanju i boravku u planini, opasnosti u planini, upoznavanju sa tehničkom opremom, prvoj pomoći. Također, završena planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke, vodičke).
Planinarska škola namijenjena je svima koji žele početi planinariti, a nemaju previše znanja i iskustva, ali i planinarima s iskustvom koji žele proširiti svoje znanje i vještine.

Svi ste dobrodošli: veliki i mali, stari i mladi!!

Predavači u školi biti će iskusni planinari i gorski spašavatelji te stručnjaci iz područja speleologije, alpinizma, meteorologije i orijentacije.

Teme koje će se obrađivati u školi propisane su pravilnikom Planinarskog saveza Herceg Bosne o osposobljavanju planinarskih kadrova.

Termin škole – početak od 29.ožujka 2019.

Trajanje: Cca 2 mjeseca

Cijena: 30 KM.

Svaki polaznik dobiva skriptu iz osnova planinarstva i zamku (uže). U cijenu nisu uključeni troškovi prijevoza i hrane na izletima.

Uvjeti za upis:
• najmanje 16 godina starosti (za maloljetne polaznike potrebna je pisana suglasnost roditelja)
• dobro psihičko i fizičko zdravlje
Planinarska škola je podijeljena u dvije cjeline:
• Teorijski dio: predavanja koja se održavaju petkom navečer u prostorijama Gimnazije Marka Marulića Tomislavgrad
• Praktični dio: izleti i vježbe koje se izvode nedjeljom na planinama u okolini Tomislavgrada.
Po završetku škole polaznici pristupaju ispitu. Uvjet za pristup ispitu je sudjelovanje na barem 70% predavanja i na barem 4 dana izleta. Nakon uspješno položenog ispita polaznik dobiva diplomu Planinarskog saveza Herceg Bosne.
Za sva dodatna pitanja pišite na orlovastina1999@gmail.com, kontaktirajte putem facebook stranice PD ORLOVA STINA TOMISLAVGRAD https://www.facebook.com/groups/303782433104991/ ili nazovite 063/330-097 (Ante Vukadin) 063/812-089 (Marija Kovačević).
Molimo sve zainteresirane da se prijave što prije radi lakše organizacije. Minimalni broj polaznika je 10.
Prijaviti se možete do 25. ožujka 2019. godine tako što ćete popuniti formular koji se nalazi ovdje https://goo.gl/forms/wg0YLHzwDxgcYVhb2.

m

//]]>