Planinarska sekcija OŠ “Vitez” u posjetu HPD “Vitez”

Izlet za građanstvo na planinu Rilić iznad Gradca
8. February 2019.
Memorijalni uspon “Lupoglav 2019”
15. February 2019.

Članovi Planinarske sekcije OŠ “Vitez”, u pratnji nastavnice Ljiljane Bilić Vuleta, proteklog vikenda bili su gosti HPD “Vitez” u Zaselju.

Nakon pješačenja od lokaliteta Krečane do Planinarskog doma u Zaselju, gdje su imali priliku uživati u lijepom vremenu i čistom zraku, okruženi dobrim društvom i prirodom, mali planinari su se posvetili uobičajenim dječjim aktivnostima poput sanjkanja, igranja nogometa na snijegu te šetnje po okolnim brežuljcima.

Poslije ručka, tradicionalnog planinarskog graha, kojega su pripremili domaćini, održano je predavanje o osnovama planinarenja, ponašanja u prirodi i planinarskoj opremi te su podijeljene članske iskaznice, čime su članovi Sekcije postali punopravni članovi HPD “Vitez”.


Ostatak večeri bio je rezerviran za druženje i pripravljanje hrane za ptice, koju su sljedeće jutro mali planinari postavili na okolna stabla, da se ptičice mogu poslužiti u ovim hladnim zimskim danima.

Sretni i prepuni novih iskustava, uz planinarski pozdrav “Vedro!” i uz zahvalu domaćinima, sigurni da je ovo tek početak dugotrajnog druženja s prirodom, zadovoljni su se vratili svojim domovima.

Ovom aktivnošću HPD “Vitez”, u suradnji sa školama i nastavnicima, nastavlja promovirati planinarenje među najmlađom populacijom. Podsjetimo, Planinarska sekcija još ranije je formirana u OŠ “Bila” Vitez, čiji su članovi, također,

//]]>