Planinarski dom na Bogodolu

Planinarski dom Zaselje – Vitez
18. September 2018.
Planinarska kuća Munika
18. September 2018.

U mjestu Bogodol, podno planine Čabulje, na nadmorskoj visini od 900 m nalazi se “Planinarski kutak”. Do tog planinarskog doma koji je 20km udaljen od Mostara vodi asfaltni put. Objekt se sastoji od prostranog dnevnog boravka, odvojene kuhinje, hodnika, te dvije spavaonice sa 16 ležajeva. U dvorištu doma je konoba sa roštiljem i trijemom, te klupama i stolovima za ugodno druženje i odmor. Grijanje je na drva (peć u dnevnom boravku) a dom je pitkom vodom snadbjeven iz čatrnje. Dom je priključen na elektroenergetsku mrežu, a tolalet je poljskog tipa (izvan objekta). Ukupna površina objekta je približno 70m2.

Od doma kreće planinarska staza do najvišeg vrha planine Čabulje – Velike Vlajine (1780mnv) do koje se stiže za približno 3-4 sata hoda, ili drugih odredišta na Čabulji. Za one koji su slabije kondicije od doma su markirane staze do obližnjih uzvisina Male i Velike bandurice sa kojih se također pruža lijep pogled na krajolik.

Cijena noćenja u objektu je 10 KM, a članovi HPD Prenj 1933 imaju popust od 50%. Za veći broj noćenja, ili veće grupe moguće je dogovoriti popust.

//]]>