Planinarski Savez HB organizira Ljetni alpinistički tečaj

Ispit za planinarskog vodiča “A” standarda
3. September 2021.
Povjerenstvo za planinarske putove PS HB organizira tečajeve za markacistu i voditelja markacistu
13. September 2021.

Planinarski Savez HB organizira Ljetni alpinistički tečaj

Povjerenstvo za alpinizam Planinarskog saveza Herceg-Bosne nakon jedne (COVID) godine pauze ponovno organizira ljetni alpinistički tečaj (početni i napredni).

Održavanje tečaja počinje početkom listopada 2021. godine i održavati će se kroz četiri vikenda na lokacijama Drežnica, Čvrsnica, Prenj, Romanija. Prema planu, tečaj počinje prvi vikend mjeseca listopada (02.-03.10.2021), a završava krajem istog mjeseca. Ovisno o vremenskim uvjetima, organizator zadržava pravo promjene termina i lokacije održavanja tečaja. Broj polaznika tečaja je ograničen.

Prijave se primaju od dana objave do najkasnije 25.9.2021. godine.
Tečaj je namijenjen planinarima, alpinistima, visokogorcima i ostalima koji ulaze u svijet alpinizma i penjanja i za one koji žele unaprijediti svoje vještine i znanje. Za polaznike koji su članovi PS H-B (članovi planinarskih društava PS H-B) cijena tečaja iznosi 150 KM, dok je za ostale polaznike cijena tečaja 200 KM po polazniku.

Akontacija se uplaćuje na žiro račun PS Herceg-Bosne broj 3381002200626703 s naznakom “ZA LJETNI ALPINISTIČKI TEČAJ” ili osobno za vrijeme prvog vikenda održavanja tečaja.

Polaznici tečaja sami snose troškove hrane, boravka i prijevoza.

Potrebna oprema: 3 zamke (prusike) dužine 4-5m promjera minimalno 5 mm, 2 trake (gurtne) promjera 60-80 mm, kaciga, alpinistički pojas, poželjno penjacice, reverso (ili slična poluautomatska spravica), 4 karabinera od toga 2 maticom (HMS), čeona lampa, prva pomoć.

Prijave se primaju popunjavanjem “Prijave za alpinisticki tečaj” koja se nalazi na linku:

Svi polaznici će nakon prijave dobiti detaljan plan tečaja.
Instruktori alpinizma na tečaju su: Jure Miljak i Edin Kajan.

Organizator poziva sve alpiniste-pripravnike koji su prošli početne i napredne tečajeve za prijavu za stažiranje i asistenciju na tečajevima kao preduvjet za stjecanje zvanja alpinist. Prijave slati na mail: alpinizampshb@gmail.com

Ostale informacije možete dobiti na telefon: 063/486-909 ili 063/495-821 (Josip).

//]]>