Povjerenstvo za alpinizam PS HB održalo ljetnu početnu i naprednu alpinističku školu

Tečaj za markaciste održan u Livnu
17. October 2022.
Odabrane najbolje fotografije u nagradnom foto natječaju
16. November 2022.

Povjerenstvo za alpinizam PS HB održalo ljetnu početnu i naprednu alpinističku školu

Već tradicionalno i ove godine u periodu kroz IV vikenda u mjesecu listopadu Povjerenstvo za alpinizam PS HB je realiziralo ljetnu početnu i naprednu alpinističku školu. Školu je pohodilo devet polaznika od čega dva polaznika naprednog nivoa, a sedam polaznika početnog nivoa iz planinarskih društava HPD Prenj 1933 Mostar i PD Cincar Livno.

Program škole se odvijao kroz IV vikenda na lokacijama Drežnica kod Mostara, Djevojačke stijene na Romaniji i Prenjski fosil na Prenju.

Polaznici početnog nivoa po prvi put su imali priliku napraviti prvenstveni uspon kroz “zapadni greben Zuba” na Romaniji što je sami pokazatelj napretka škole i tomu još treba dodati uspjeh polaznika naprednog nivoa koji zajedno sa instruktorom vrše uspon kroz “Okomitu smjer” što se pokazalo kao odličan vikend na Romaniji.
Završni vikend je održan na Prenju, točnije Prenjskom fosilu, gdje polaznici (početni i napredni), zajedno sa instruktorima i asistentima, vrše višestruke uspone kroz smjerove Prenjskog fosila.

Instruktori ovogodišnje škole su bili Admir Andelić i Edin Kajan kojima se i ovim putem zahvaljujemo. Zahvale idu i vrijednom timu asistenata bez kojih se škole ne bi mogle organizirati, Vjekoslavu Gašparu, Josipu Drmaću i Josipu Volariću koji je i organizator alpinističke škole. Ovim putem se zahvaljujemo SPV Mostar na ustupljenoj opremi i HGSS Mostar na prostorijama za rad.

Do iduće škole, jer “penjanje je sreća” 🙂

//]]>