Poziv za sudjelovanje na “Papučkim jaglacima”

Ispit znanja i vještina za planinare, koji su završili Ljetni vodički tečaj
6. March 2019.
Dragim planinarkama sretan Dan žena!
8. March 2019.

Poziv za sudjelovanje na “Papučkim jaglacima”

HPD “Sokolovac” iz Požege uputio je poziv svim  planinarkama i planinarima, ljubiteljima planina i prirode, na tradicionalnu manifestaciju “Papučki jaglaci”.


Ovogodišnji 37. Papučki jaglaci održavaju se u nedjelju, 24. ožujka 2019. godine.

Okupljanje je od 8.00 sati kod Planinarskog doma „Lapjak“ u Velikoj, a polazak na izlet je oko 9.00 sati.
Autobusi, bez obzira na veličinu, količinu i broj sjedala, mogu se parkirati kod crkve u Velikoj, a od crkve do planinarskog doma „Lapjak“ ima cca. 5 minuta hoda.
Na ovoj tradicionalnoj planinarskoj manifestaciji domaćini su osigurali pješačenje po ukupno 5 staza, besplatno pecivo i čaj za sve sudionike, a nakon povratka s Papuka, hranu i piće po povoljnim cijenama, te glazbeni program.
Na manifestaciji prošle godine je sudjelovalo više od 2000 posjetitelja iz 50 raznih udruga, od planinarskih udruga, izviđača, sportskih udruga do učenika osnovnih škola.
Uz vaše odlično zdravlje i raspoloženje, fizičku kondiciju, kvalitetne planinarske cipele, i odgovarajuću planinarsku odjeću u odnosu na vremenske prilike, ruksak, štapove i ostalu opremu članovi HPD-a „Sokolovac“ Požega i suorganizatori: Općina Velika i Park prirode Papuk, ljubazno Vas očekuju i dočekuju.
Kako zbog prirodnih ljepota i značajnih krajobraza Papuk svake godine pohodi sve više posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva. Ovim putem sve vas srdačno pozivamo da dođete na ovu tradicionalnu planinarsku manifestaciju te vam upućujemo srdačne planinarske pozdrave.

//]]>