Preminuo Goran Gabrić

Odabrane najbolje fotografije u nagradnom foto natječaju
16. November 2022.
Hrvatsko planinarsko društvo “Grude” primljeno u punopravno članstvo Planinarskog saveza Herceg- Bosna
18. December 2022.

Preminuo Goran Gabrić

U Splitu je jučer preminuo Goran Gabrić, svestrani planinar, speleolog, alpinist, spašavatelj, instruktor i istaknuti član na brojnim dužnostima u planinarskoj udruzi i HGSS-u Republike Hrvatske.

Član je planinarske organizacije od 1965. kada je pristupio u PK Split. Od tada je u planinarskoj organizaciji bio trajno aktivan i angažiran na brojnim odgovornim dužnostima. Bio je speleolog, alpinist, ekspedicionist i gorski spašavatelj. Djelovao je također i kao planinarski fotograf, orijentacist, markacist i planinarski pisac, a osobito značajan doprinos davao je kao instruktor, predavač i voditelj brojnih škola i tečaja. Bio je suosnivač Stanice planinarskih vodiča Split (1976.), vodič mnogih izleta i instruktor u brojnim tečajevima za vodiče HPS-a.

Goran je bio instruktor u prvim vodičkim tečajevima u organizaciji Povjerenstva za planinarske vodiče Planinarskog Saveza Herceg Bosne, te je u samim početcima nesebično dijeleći svoje znanje i iskustvo usmjeravao djelovanje i utemeljenje Stanice planinarskih vodiča Mostar, kao prve stanice osnovane unutar PS Herceg Bosne.

//]]>