Suradnja GSSuBIH i PS-HB

NADZOR PLANINARSKOG PUTA NA ČABULJI
20. October 2020.
Tečaj za planinarske vodiče
20. November 2020.

Suradnja GSSuBIH i PS-HB

Temeljem dopisa Saveza GSSuBiH a koji se odnosi na „Razvijanje preventivnih mjera za sigurnost u planinama -Suradnja gorskih službi spašavanja u obilježavanju opasnih planinarskih putova  u planinama i očuvanje prirode“ a samim tim i povećanje sigurnosti kretanja u planinama;

Molimo članice PS HB da nam dostave podatke za  opasne dionice planinarskih putova  u njihovoj nadležnosti.

Od podataka potrebno je dostaviti:

  1. Koordinate početka i kraja opasnih dionica planinarskog puta,
  2. Fotografije i opis opasnih dionica planinarskih putova,
  3. Navesti mogućnosti i potrebe za  obilježavanje i osiguranje opasnih dionica planinarskih putova  kao što su izrada ploča upozorenj: opasne dionice, obvezna zaštitna oprema, lavinska opasnost, povijest nesreća na opasnim dionicama planinarskog puta i sl., te potrebe postavljanja sigurnosnih elemenata na tim dionicama ( sajle,klinovi,spitovi i drugo).

Pripadnici gssova u BiH bit će uključeni u posebno obiježavanje teških terena i opasnih dionica planinarskih staza.Partner u realizaciji ovog projketa je PS HB- Povjerenstvo za planinarske putove. Svrha ove aktivnosti je uspostaviti suradnju između gorskih službi spašavanja i planinarskih udruženja kako bi zajedničkim naporima doprinijeli sigurnosti kretanja u planinama. Opseg suradnje ovisit će o mogućnostima i potrebama, a načini na koje će se kretanje u planinama učiniti sigurnijim dogovorit će se na pojedinačnim sastancima kroz Projekt i kroz Memorandume o razumijevanju.

Tražene podatke članice su dužne dostaviti PSHB- Povjerenstvo za planinarske putove do 30.11.2020.godine.

Podatke dostaviti  na e-mail: markacisti@ps-hb.info, za sva dodatna pitanja i objašnjenja možete kontaktirati pročelnika povjerenstva za Planinarske putove PSHB Marka Brkić na broj telefona 063/340-537.

//]]>