Tečaj za planinarske vodiče

Suradnja GSSuBIH i PS-HB
15. November 2020.
PLANINARSKI SAVEZ HB UPUTIO POZIV ČLANICAMA ZA SUDJELOVANJE U AKCIJI
9. January 2021.

U organizaciji Povjerenstva za planinarske vodiče Planinarskog saveza Herceg Bosne na lokaciji Parka prirode Blidinje u Masnoj luci kod domaćina HPD Pločno Posušje održan je IV tečaj planinarskih vodiča za A standard (ljetno planinarenje).

Tečaj je održan u dva vikenda u mjesecu studenom, u trajanju od 6-8.11.2020. godine i od 13-15.11.2020. godine.

Tečaju je prisustvovalo ukupno 18 kandidata iz planinarskih društava i stanica planinarskih vodiča Planinarskog saveza HB, uz dva instruktora vodiča i jednog instruktorskog kandidata iz Stanice planinarskih vodiča Mostar.

Uz poštivanje epidemioloških mjera kandidati su kroz predavanja propisana programom stekli teoretsko znanje te isto primijenili kroz praktičan rad na terenu koji se sastojao od simulacija situacija u kojima bi se budući vodiči mogli naći, te su tako na terenu uspješno odrađene vježba orijentacije, tehnike vođenja, izrada rukohvata, komunikacija vodiča i skupine, izrada bivka, vježba spašavanja te transport ozlijeđenog planinara.  

Zadnjeg dana tečaja novim pripravnicima podijeljene su vodičke iskaznice.

Tečajci će tako u narednom periodu u svojim društvima i stanicama usavršavati stečene vještine kako bi zadovoljili uvjete potrebne za pristup ispitu.

//]]>