Tiskanje karata sa ucrtanim minskim sumnjivim područjima

Sufinanciranje troškova izrade i održavanja planinarskih putova u 2022.godini
17. April 2022.
UO PS HB donio odluku o održavanju ljetnog tečaja za planinarske vodiče
1. May 2022.

Tiskanje karata sa ucrtanim minskim sumnjivim područjima

Tlo Bosne i Hercegovine je „zagađeno“ minama proteklim iz rata 1992-1995, gdje je velika površina ostala pod minskim poljima. 58% nesreća ozljeda ili smrti uzrokovane minama u regionu Balkana koji je obuhvaćen ratnim dešavanjima se desilo u BiH.

Obzirom da postoji određeni broj planinarskih staza u blizini sumnjivi minski područja, a radi povećanja stupnja sigurnosti kretanja istim Upravni odbor PSHB donio je Odluku o tiskanju karata sa ucrtanim minskim sumnjivim područjima.

Članice PSHB trebaju dostaviti  prijedlog područja koje bi bile obuhvaćene pripremom karata Filipu Filipoviću dopredsjedniku PSHB.

Troškovi izrade karata, formata A0, se isplaćuju iz sredstava PSHB po prethodnom postupku izbora najpovoljnijeg ponuđača.Članice savez koje dostave prijedloge za  izradu karata sa minskim sumnjivim  područjima preuzimaju obvezu odabira adekvatne lokacije i izradu ploča za postavljanje karata, a postavljanje ploča izvršiti po standardima Povjerenstva za planinarske putove PSHB, na teret sredstava članica saveza.

Prijedloge područja  za izradu karata dostaviti do 10.05.2022.godine.

Za koordinaciju ovih aktivnosti zaduženi su Filip Filipović dopredsjednik PSHB i Marko Brkić, pročelnik Povjerenstva za planinarske putove PSHB.

Sukaladno odluci Upravnog odbora PSHB Povjerenstvo za planinarske putove izvršit će nadzor izvršenja poslova i dostaviti izviješće o realizaciji do 31.12.2022.godine.

//]]>