U Masnoj Luci- Blidinje održan 23.Memorijal Ivica Plazonić

Dani Vranice, Ljubo Barnjak 18.06-19.06.2022.godine
14. June 2022.
Dnevnik dana planinara Planinarskog saveza Herceg- Bosne
29. July 2022.

U Masnoj Luci- Blidinje održan 23.Memorijal Ivica Plazonić

U organizaciji HPD “Pločno” iz Posušja i HPD “Malačka” iz Kaštel Starog protekli vikend održan je 23. Memorijalni skup planinara “Ivica Plazonić”.

 
Povod je godišnjica smrti planinara Ivice Plazonića člana HPD Malačka iz Kaštela, kojega je u srpnju 1999. godine uspinjući se prema planinskom vrhuncu od 2228m na Čvrsnici zatekla iznenadna smrt . Njemu na spomen, na mjestu smrti, kolege planinari postavili su spomen-ploču, te se svake godine, treći vikend u srpnju, organizira memorijalni pohod. Inicijator skupova jest upravo njegovo matično društvo Malačka, a njima su se pridružili i ostali planinari, pa tako i posuško društvo HPD Pločno, koje od svog osnutka 2003. godine sudjeluje kao domaćin i suorganizator skupa.

Skup je i ove godine održan u Masnoj Luci ispred Planinarskog doma. Prijavljeno je ukupno 45 planinarskih društava iz cijele BiH i Hrvatske s preko 500 planinara i posjetitelja. Organizirane su ture na Pločno i Hajdučka vrata, a zatim je uslijedio ručak i natjecanje u starim sportovima.

U sklopu programa članovi Dramske udruge Most iz Trilja i PD Jelinak su upriličili humorističnu predstavu pod nazivom „O’š ne’š, dolori su pravi keš“, autorice Nade Lapić.

Zadnji dan skupa okupljeni su prisustvovali svetoj misi u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci, a nakon mise uslijedilo je spremanje i povratak kući.

//]]>