U Masnoj Luci održan 20. Memorijal “Ivica Plazonić”

HPED “Gradina 969” organizira “Mošunjsko ljeto”
15. July 2019.
Nikola Tomić na Elbrusu: Duvanjski alpinist osvojio najviši vrh Europe
17. July 2019.

U Masnoj Luci održan 20. Memorijal “Ivica Plazonić”

U planinskoj idili Masne Luke održan je jedinstveni tradicionalni memorijalni skup planinara. 

Povod je godišnjica smrti planinara Ivice Plazonića iz Kaštela kojega je iznenadna smrt zatekla na Čvrsnici, a ove godine obilježena je 20. obljetnica.

Memorijal je pokrenuo HPD Malačka iz Kaštela, a zajedno s njima HPD Pločno čijom je zaslugom manifestacija prerasla u najveći skup planinara u regiji. Planinari iz cijele regije, oko 40 Društava, pohodili su planinske vrhove Čvrsnice i Vrana.

Osim planinara ovaj skup privlači zaljubljenike u prirodu i brojne goste koji uživaju u kampiranju i druženju.

U povodu 20. obljetnice Memorijala upriličeno je prikazivanje dokumentarnog filma o Ivici Plazoniću koji je pripremio član Malačke, Filip Nikola Matas. Film sadržava sve uspomene od samog događaja, smrti Ivice Plazonića do danas. U sklopu programa upriličena je i likovna kolonija s motivima prekrasnoga Blidinja koju su vodile akademska slikarica Martina Tomić i Ana Šimić.

Unatoč prohladnom i promjenjivom vremenu skup je obilježen kako i priliči. Uz uspone, zajednički ručak, logorsku vatru, natjecanje u starim sportovima, druženje, odlazak svetoj misi u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci. Nakon svete mise uslijedilo je spremanje kampa i odlazak svojim domovima.

(blidinje.net)

//]]>