Udruženje “Zemlja Dinarika” organizira obuku izviđača i monitora stanja na stazama

Održana 16. manifestacija “Čičkovom stazom po Majevici”
5. July 2019.
HPED “Gradina 969” organizira “Mošunjsko ljeto”
15. July 2019.

Udruženje “Zemlja Dinarika” organizira obuku izviđača i monitora stanja na stazama

Udruženje “Zemlja Dinarika” poziva zainteresirana udruženja, poslovne subjekte i pojedince da se prijave za sudjelovanje u prikupljanju informacija i praćenju stanja na planinarskim, pješačkim i biciklističkim stazama mreže Via Dinarica.

U narednom periodu će se organizirati obuka izviđača i monitora stanja na stazama.

Obuka je namijenjena kandidatima koji imaju interes, iskustvo u planinarenju, radu na stazama, te ispunjavaju kriterije za obavljanje navedenih aktivnosti.

Cilj obuke je da se što veći broj društava, klubova i pojedinaca, koji rade na Via Dinarica stazama, upoznaju sa standardima i obuče za izviđanje na terenu, kako bi mogli sudjelovati u aktivnostima u okviru projekta „Via Dinarica faza II: Poboljšanje dostupnosti staza Via Dinarica u Bosni i Hercegovini i afirmacija brenda Via Dinarica“.

Obuku će voditi iskusni planinarski vodiči po metodama i standardima Američke službe za šume i Europske pješačke asocijacije.

Program uključuje procjenjivanje stanja staze prema kriterijima kvaliteta, metode dokumentiranja, rad u softweru za upravljanje informacijama, osnove kartografije i snimanje GPS-om.

Obuka se organizira na tri lokacije, u Banjoj Luci, Sarajevu i Tomislavgradu, tijekom 7. i 8. mjeseca 2019. godine.

Predavanja će biti organizirana u večernjim satima tijekom radnog tjedna, a praktična obuka i završni ispiti vikendom.

Prijave s motivacijskim pismom i životopisom, kao i upite za dodatne informacije možete slati na mail: info@terradinarica.com//]]>