Udruženje “Zemlja Dinarika” organizira obuku izviđača i monitora stanja na stazama

Održana 16. manifestacija “Čičkovom stazom po Majevici”
5. July 2019.
HPED “Gradina 969” organizira “Mošunjsko ljeto”
15. July 2019.

Udruženje “Zemlja Dinarika” poziva zainteresirana udruženja, poslovne subjekte i pojedince da se prijave za sudjelovanje u prikupljanju informacija i praćenju stanja na planinarskim, pješačkim i biciklističkim stazama mreže Via Dinarica.

U narednom periodu će se organizirati obuka izviđača i monitora stanja na stazama.

Obuka je namijenjena kandidatima koji imaju interes, iskustvo u planinarenju, radu na stazama, te ispunjavaju kriterije za obavljanje navedenih aktivnosti.

Cilj obuke je da se što veći broj društava, klubova i pojedinaca, koji rade na Via Dinarica stazama, upoznaju sa standardima i obuče za izviđanje na terenu, kako bi mogli sudjelovati u aktivnostima u okviru projekta „Via Dinarica faza II: Poboljšanje dostupnosti staza Via Dinarica u Bosni i Hercegovini i afirmacija brenda Via Dinarica“.

Obuku će voditi iskusni planinarski vodiči po metodama i standardima Američke službe za šume i Europske pješačke asocijacije.

Program uključuje procjenjivanje stanja staze prema kriterijima kvaliteta, metode dokumentiranja, rad u softweru za upravljanje informacijama, osnove kartografije i snimanje GPS-om.

Obuka se organizira na tri lokacije, u Banjoj Luci, Sarajevu i Tomislavgradu, tijekom 7. i 8. mjeseca 2019. godine.

Predavanja će biti organizirana u večernjim satima tijekom radnog tjedna, a praktična obuka i završni ispiti vikendom.

Prijave s motivacijskim pismom i životopisom, kao i upite za dodatne informacije možete slati na mail: info@terradinarica.com//]]>