Uskoro proširenje smještajnih kapaciteta planinarskog doma na Bučićkoj ravni

Održan ispit za planinarske vodiče A kategorije
19. October 2016.
Zimski uspon na Vran
22. January 2017.

Uskoro proširenje smještajnih kapaciteta planinarskog doma na Bučićkoj ravni

Planinarsko društvo “Kuk” je sa svojim projektnim prijedlogom prošlo natječaj – Platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast koji je svojevremeno raspisala organizacija Via Dinarica.

Među 29 pristiglih projektnih prijedloga, njihov projekt je svrstan među 14 projekata koje će se financirati. Radi se o poboljšanju smještajnog kapaciteta planinarskog doma na Bučićkoj ravni.

Cilj projekta Via Dinarica: Platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast, koji finansiraju Agencija za međunarodni razvoj Sjedinjenih američkih država (USAID) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, je razvoj potencijala i promocija dinarskog koridora, a kako bi se doprinijelo smanjivanju ekonomskih, socijalnih i regionalnih nejednakosti u Bosni i Hercegovini kroz afirmaciju Via Dinarice kao regionalne turističke destinacije i povećanja konkurentnosti Bosne i Hercegovine u oblasti avanturističkog, rekreativnog i općenito, turizma u prirodi. Glavni zadatak projekta je podržati proces uspostavljanja koridora Via Dinarica kao turističkog proizvoda koji nudi održivu egzistenciju širokom spektru subjekata u lokalnim zajednicama koje se nalaze na području koridora.

//]]>