Uspješno završeni 22. Dani planinara Planinarskog saveza Herceg-Bosne

UP “Raduša” domaćin 22. Dana planinara PS HB
15. August 2018.
PD “Cincar” Livno domaćin narednih Dana planinara Planinarskog saveza Herceg-Bosne
24. August 2018.

Uspješno završeni 22. Dani planinara Planinarskog saveza Herceg-Bosne

Udruga planinara „Raduša“ iz Uskoplja/Gornjeg Vakufa proteklog vikenda bila je uspješan domaćin tradicionalnoj manifestaciji, 22. Danima planinara Planinarskog saveza Herceg-Bosne.

Više stotina planinara iz 50 društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske uživalo je u upoznavanju ljepota planine Vranice, njenih vrhova Nadkrstaca i Ločike, ali i u odlično organiziranom druženju, sportskim natjecanjima i drugim sadržajima.

Dane planinara službeno je otvorio predsjednik Planinarskog saveza Herceg-Bosne, Dragan Radeljić, a sudionike ove manifestacije pozdravila je i potpredsjednika Hrvatskog planinarskog saveza, Jadranka Čoklica.

Planinarima je posebno zanimljiva bila prezentacija uspona ekspedicije „Vlaji na Himalaji“, koja je upriličena kod planinarskog doma Radovina, na 1.485 m n/v. Dojmove s ove ekspedicije po prvi put su u Bosni i Hercegovini planinarima prenijeli članovi ekspedicije Stipe Božić i Vedran Mlikota.

Stipe Božić je, u pratnji tajnika UP „Raduša“, Stipe Žuljevića, upalio i logorsku vatru, a susreti su bili prigoda i za proslavu 92. rođendana Ivana Karačića, člana HPD „Prenj 1933.“ Mostar, inače najstarijeg sudionika ove manifestacije.

//]]>