Započelo markiranje “Staze Gospi Sinjskoj”

Zimski alpinistički tečaj u organizaciji PSHB
7. March 2015.
Šetnja na Omrčenicu
10. March 2015.

Današnjim početkom markiranja „Staze Gospi Sinjskoj“, započela je završna faza projekta prekogranične suradnje između BiH i Hrvatske. Nositelj ovoga dijela projekta je HPD Rama, a suradnik je PD Orlova stina iz Tomislavgrada. Budući da je veći dio prostora kojim staza prolazi još uvijek pod dubokim snijegom, krenulo se s markiranjem oko Ramskog jezera, odnosno od Izlaza do Šćita. Inače, Staza Gospi Sinjskoj dugačka je 150 km i vodi od Franjevačkog samstana na Šćitu do Solina.

Dio koji vodi kroz BiH dugačak je 78 km i završava na graničnom prijelazu Prisika. Dolaskom povoljnijih uvjeta uslijedit će markiranje cijele staze.

Ukupna vrijednost projekta je 558.031,05 EUR, pri čemu vrijednost s hrvatske strane iznosi 302.964,15 EUR, od čega EU financira 84,07%, a s bosanskohercegovačke 255,066,90 EUR od čega EU financira 82,15%.

Glavni cilj projekta „Staza Gospi Sinjskoj“ je unaprijediti zajedničku turističku ponudu na temelju zajedničkog kulturnog identiteta pograničnog područja R. Hrvatske i BiH, kako bi se poboljšala konkurentnost lokalnog turističkog gospodarstva.

//]]>