Započelo markiranje “Staze Gospi Sinjskoj”

Zimski alpinistički tečaj u organizaciji PSHB
7. March 2015.
Šetnja na Omrčenicu
10. March 2015.

Započelo markiranje “Staze Gospi Sinjskoj”

Današnjim početkom markiranja „Staze Gospi Sinjskoj“, započela je završna faza projekta prekogranične suradnje između BiH i Hrvatske. Nositelj ovoga dijela projekta je HPD Rama, a suradnik je PD Orlova stina iz Tomislavgrada. Budući da je veći dio prostora kojim staza prolazi još uvijek pod dubokim snijegom, krenulo se s markiranjem oko Ramskog jezera, odnosno od Izlaza do Šćita. Inače, Staza Gospi Sinjskoj dugačka je 150 km i vodi od Franjevačkog samstana na Šćitu do Solina.

Dio koji vodi kroz BiH dugačak je 78 km i završava na graničnom prijelazu Prisika. Dolaskom povoljnijih uvjeta uslijedit će markiranje cijele staze.

Ukupna vrijednost projekta je 558.031,05 EUR, pri čemu vrijednost s hrvatske strane iznosi 302.964,15 EUR, od čega EU financira 84,07%, a s bosanskohercegovačke 255,066,90 EUR od čega EU financira 82,15%.

Glavni cilj projekta „Staza Gospi Sinjskoj“ je unaprijediti zajedničku turističku ponudu na temelju zajedničkog kulturnog identiteta pograničnog područja R. Hrvatske i BiH, kako bi se poboljšala konkurentnost lokalnog turističkog gospodarstva.

//]]>