Završen alpinistički tečaj u organizaciji PSHB

Godinu dana uspješnog rada PD TIM Busovača
5. April 2017.
Visokogorci iz Novog Travnika i Viteza na Grossglockneru
10. April 2017.

Završen alpinistički tečaj u organizaciji PSHB

Usponom na Mandarušin sjeverozapadni kuloar na obroncima Čvrsnice, proteklog vikenda završen je zimski alpinistički tečaj koji su organizirali Planinarski savez Herceg Bosne i HPD “Prenj 1933” Mostar, a sve se odvijalo pod dirigentskom palicom uvaženog i iskusnog alpinističkog instruktora Edina Durme, uz pomoć kolega, iskusnih alpinista Jure Miljka, Ređepa Grabusa i Zdenka Marića.

Sudionici tečaja su osim svladavanja rukovanja opremom i alpinističkim tehnikama, imali prilike okušati se i u penjanju alpinističkih smjerova na Prenju, u masivu Sivadije, kao i na Čvrsnici, u grebenu Pločnoga, i to u smjerovima uz Mandarušu, kao i u nešto zahtjevnijem Djevičanskom smjeru u Ivinoj Kosi, također na Čvrsnici. Svi polaznici su ostali iznenađeni lakoćom i sigurnošću kojom su svladali alpinističke uspone, koji su se do jučer činili pogibeljnom i nemogućom misijom, a posebno su oduševljeni doživljajem uspona na teško dostupne vrhove.

Ovaj tečaj preporučamo svima, posebno mladim članovima, jer uopće nije toliko teško kao što se možda čini na prvi pogled, a posebno se vodi briga o izbjegavanju opasnosti i svođenja rizika na minimum.

//]]>